Ευρωπαϊκοί αγώνες Special Olympics

05
Σεπ

Με την ευκαιρία της τελετής Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics της Αμβέρσας (9 με 21 Σεπτεμβρίου 2014), που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, στην Αρχαία Ζώνη της Μεσημβρίας, συγχαίρουμε τους δύο αθλητές από την Αλεξανδρούπολη, τον Βάϊο Πεταλούδη και  τον Σταμάτη Παπάζογλου, που μαζί με την προπονήτριά τους των S.O HELLAS Δάφνη Δεληγιάννη, θα είναι «ανάμεσα» στα  74 μέλη (αθλητές-προπονητές), της Ελληνικής αποστολής.

Οι αθλητές γυμνάζονται στο άθλημα της κολύμβησης με τον Αθλητικό Σύλλογό μας ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ», που διατηρεί τμήμα των SPECIAL OLYMPICS HELLAS.

Ο Βάϊος θα αγωνιστεί στα 50 μ. ύπτιο και στα 50 μ. ελεύθερο, ενώ ο Σταμάτης θα αγωνιστεί στα 25 μ. ύπτιο και στα 25 μ. ελεύθερο.

Καλή επιτυχία παιδιά!


Main composition [HD 1920x1080]Ο «Κότινος» είναι Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Αλεξανδρούπολης, με μέλη από όλο το νομό Έβρου, όντας ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος που υπάρχει στο νομό για Άτομα με Αναπηρία. Πήρε το όνομά του από το μοναδικό έπαθλο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας: το στεφάνι αγριελιάς, σύμβολο ειρήνης, συμφιλίωσης, τιμής, αθλητικού πνεύματος και «ευ αγωνίζεσθαι». Γεννήθηκε το 2010, όταν η ιδρύτρια και πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Έλσα Ταχαή, έχοντας χάσει το πόδι της σε τροχαίο ατύχημα, αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να μπορούν οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας και με κάθε είδους αναπηρία, να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες πρόσβασης σε αθλητικούς χώρους, ένταξη στο θεσμοθετημένο αθλητισμό και ισότιμη συμμετοχή στην αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα. Η πρωτοβουλία της αγκαλιάστηκε από φίλους, εθελοντές προπονητές και φορείς της πόλης. Ο Α. Σ. ΑμεΑ Κότινος είναι επίσημο μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο. Λειτουργεί ανεξάρτητα τμήματα κολύμβησης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκοποβολής Περισσότερα...