16 μετάλλια ο ΚΟΤΙΝΟΣ στην Πτολεμαΐδα

04
Ιουν

Με τη συμμετοχή 90 αθλητών και αθλητριών από τέσσερις χώρες, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουνίου στο δημοτικό κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας, η 11η Ανοικτή Κολυμβητική Συνάντηση που διοργάνωσε η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αθλητών ΑμεΑ Θεσσαλονίκης.

Ο Α.Σ. ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ», συμμετείχε στη συνάντηση με 4 αθλητές και 2 αθλήτριες, σε 19 αγωνίσματα, κατακτώντας δεκαέξι (16) συνολικά μετάλλια (6 χρυσά, 9 αργυρά, 1 χάλκινο) και πετυχαίνοντας ένα (1) Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ Γυναικών.

Η Μαρίνα Νικολέτα Λαζαρίδου (κατηγορία S-9), κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια στα 50 ελεύθερο, στα 100 ύπτιο και στα 100 προσθιο, καθώς και 1 αργυρό στα 200 μικτή ατομική.

Ο Ραφαήλ Μαλαδάκης (κατηγορία S-10), κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια στα 100 πεταλούδα και στα 400 ελεύθερο, καθώς και 2 αργυρά στα 50 ελεύθερο και 100 ελεύθερο.

Ο Τηλέμαχος Πανταζίδης (κατηγορία S-9), κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο στα 100 πρόσθιο, 2 αργυρά στα 50 ελεύθερο και στα 100 πεταλούδα, καθώς και 1 χάλκινο στα 100 ελεύθερο.

Η Μαρία Κυριακίδου (κατηγορία S-7), κατέκτησε 4 αργυρά μετάλλια στα 400 ελεύθερο, στα 100 προσθιο, στα 200 μικτή ατομική και στα 100 ύπτιο, όπου πέτυχε και Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος (κατηγορία S-7), ήταν 5ος στα 50 και 100 ελεύθερο και ο Αθανάσιος Ταλιαντζής (κατηγορία S-8), ήταν 8ος στα 50 ελεύθερο.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, καθώς και στους προπονητές τους, Κώστα Χατζηπέτρου, Δάφνη Δεληγιάννη, Πασχαλίνα Κουπελίδου και Γιώτα Αθανασίου.

Περισσότερες φωτογραφίες στο facebook


Main composition [HD 1920x1080]Ο «Κότινος» είναι Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Αλεξανδρούπολης, με μέλη από όλο το νομό Έβρου, όντας ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος που υπάρχει στο νομό για Άτομα με Αναπηρία. Πήρε το όνομά του από το μοναδικό έπαθλο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας: το στεφάνι αγριελιάς, σύμβολο ειρήνης, συμφιλίωσης, τιμής, αθλητικού πνεύματος και «ευ αγωνίζεσθαι». Γεννήθηκε το 2010, όταν η ιδρύτρια και πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Έλσα Ταχαή, έχοντας χάσει το πόδι της σε τροχαίο ατύχημα, αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να μπορούν οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας και με κάθε είδους αναπηρία, να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες πρόσβασης σε αθλητικούς χώρους, ένταξη στο θεσμοθετημένο αθλητισμό και ισότιμη συμμετοχή στην αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα. Η πρωτοβουλία της αγκαλιάστηκε από φίλους, εθελοντές προπονητές και φορείς της πόλης. Ο Α. Σ. ΑμεΑ Κότινος είναι επίσημο μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο. Λειτουργεί ανεξάρτητα τμήματα κολύμβησης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκοποβολής Περισσότερα...