ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Υδροθεραπεία είναι η εφαρμογή μεθόδων κινησιοθεραπείας στο νερό τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε μικρότερες ομάδες ομοιοπαθούντων. Αποτελεί την ανατρεπτική και εναλλακτική μορφή αποκατάστασης και άσκησης πληθυσμών όλων των ηλικιών από 6 μηνών ως 80 ετών. Είναι η λύση εκεί που η αποκατάσταση και η άσκηση στη ξηρά είναι απαγορευτική για πολλές χρόνιες παθήσεις και μυοσκελετικούς τραυματισμούς κατά την έναρξη και την εξελικτική πορεία τους. Το νερό ένα περιβάλλον φιλόξενο, το οποίο με την κατάλληλη θερμοκρασία 28°-37° και τον απαραίτητο εξοπλισμό άνωσης-ενδυνάμωσης και διάτασης, προσφέρει ασφάλεια, τόνωση της αυτοπεποίθησης και ευεξία, αποτελώντας με τον τρόπο αυτό τη φυσική αποκατάσταση του χρόνιου πόνου.

 

Υπεύθυνη Προγράμματος: ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΔΑΦΝΗ (6932318057 & 6981038586)

 

Επιστημονική Σύμβουλος & Συνεργάτης: ΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ BSc, MSc, PT, PhD

Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής-Φυσικοθεραπεύτρια

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δικαιολογητικά

Ιατρική βεβαίωση από Καρδιολόγο & Δερματολόγο

Υποβάλλονται στο γραφείο του ΑΠΟΚΔΑ (στο Κολυμβητήριο)

Κόστος

Ότι ισχύει, για τη χρήση της πισίνας από το κοινό. Δηλαδή 30 € το μήνα, που καταβάλλεται στον ΑΠΟΚΔΑ, με την επισήμανση, ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα του «ΚΟΤΙΝΟΣ»

Τα μέλη του Α.Σ. ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ», καταβάλλουν το ποσό των 20 € το μήνα.

Απαραίτητα αξεσουάρ:

Μαγιό, σκουφάκι κολύμβησης, αντιολισθητικές σαγιονάρες,

 

Για αιτήσεις συμμετοχής, Λεπτομέρειες προγράμματος, Εξειδικευμένες Πληροφορίες

Απευθυνθείτε στα Γραφεία του Συλλόγου (Εντός του Νέου Κολυμβητηρίου)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6946467287, 6973939177, 6977444463, 6973080140, 6932318057

 

Main composition [HD 1920x1080]Ο «Κότινος» είναι Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Αλεξανδρούπολης, με μέλη από όλο το νομό Έβρου, όντας ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος που υπάρχει στο νομό για Άτομα με Αναπηρία. Πήρε το όνομά του από το μοναδικό έπαθλο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας: το στεφάνι αγριελιάς, σύμβολο ειρήνης, συμφιλίωσης, τιμής, αθλητικού πνεύματος και «ευ αγωνίζεσθαι». Γεννήθηκε το 2010, όταν η ιδρύτρια και πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Έλσα Ταχαή, έχοντας χάσει το πόδι της σε τροχαίο ατύχημα, αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να μπορούν οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας και με κάθε είδους αναπηρία, να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες πρόσβασης σε αθλητικούς χώρους, ένταξη στο θεσμοθετημένο αθλητισμό και ισότιμη συμμετοχή στην αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα. Η πρωτοβουλία της αγκαλιάστηκε από φίλους, εθελοντές προπονητές και φορείς της πόλης. Ο Α. Σ. ΑμεΑ Κότινος είναι επίσημο μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο. Λειτουργεί ανεξάρτητα τμήματα κολύμβησης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκοποβολής Περισσότερα...