«Χρυσός» ο Νίκος

28
Μάι

Με το… καλημέρα, Πρωταθλητής ο Νίκος Παπαδόπουλος, αφού στην πρώτη του συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου για Άτομα με Αναπηρίες, κατάφερε να κερδίσει ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο.

Συγκεκριμένα, ο αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ», στην πρώτη ημέρα (Παρασκευή 26/5) του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2017, τερμάτισε 2ος στα 800 μ. (κατηγορία 36), με χρόνο 3’ 59’’, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Στη δεύτερη μέρα (Σάββατο 27/5) του Πρωταθλήματος, ο Νίκος τερμάτισε 1ος στα 1.500 μ. (κατηγορία 36), με χρόνο 8’:54.88’’, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Μπράβο στο Νίκο για τις μεγάλες του επιτυχίες, που υπόσχονται πολλές διακρίσεις στη συνέχεια.

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης, στον Αλέξη Αγιαννητόπουλο, που προπονεί τον αθλητή μας, καθώς και τη Δάφνη Δεληγιάννη που τον συνόδεψε στην Αθήνα και τον «κοουτσάρισε» στους αγώνες.

Πάντα επιτυχίες!


Main composition [HD 1920x1080]Ο «Κότινος» είναι Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Αλεξανδρούπολης, με μέλη από όλο το νομό Έβρου, όντας ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος που υπάρχει στο νομό για Άτομα με Αναπηρία. Πήρε το όνομά του από το μοναδικό έπαθλο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας: το στεφάνι αγριελιάς, σύμβολο ειρήνης, συμφιλίωσης, τιμής, αθλητικού πνεύματος και «ευ αγωνίζεσθαι». Γεννήθηκε το 2010, όταν η ιδρύτρια και πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Έλσα Ταχαή, έχοντας χάσει το πόδι της σε τροχαίο ατύχημα, αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να μπορούν οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας και με κάθε είδους αναπηρία, να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες πρόσβασης σε αθλητικούς χώρους, ένταξη στο θεσμοθετημένο αθλητισμό και ισότιμη συμμετοχή στην αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα. Η πρωτοβουλία της αγκαλιάστηκε από φίλους, εθελοντές προπονητές και φορείς της πόλης. Ο Α. Σ. ΑμεΑ Κότινος είναι επίσημο μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο. Λειτουργεί ανεξάρτητα τμήματα κολύμβησης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκοποβολής Περισσότερα...