Ιστορία


Ο «Κότινος» είναι Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Αλεξανδρούπολης, με μέλη από όλο το νομό Έβρου, όντας ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος που υπάρχει στο νομό για Άτομα με Αναπηρία. Πήρε το όνομά του από το μοναδικό έπαθλο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας: το στεφάνι αγριελιάς, σύμβολο ειρήνης, συμφιλίωσης, τιμής, αθλητικού πνεύματος και «ευ αγωνίζεσθαι». Γεννήθηκε το 2010, όταν η ιδρύτρια και πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Έλσα Ταχαή, έχοντας χάσει το πόδι της σε τροχαίο ατύχημα, αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να μπορούν οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας και με κάθε είδους αναπηρία, να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες πρόσβασης σε αθλητικούς χώρους, ένταξη στο θεσμοθετημένο αθλητισμό και ισότιμη συμμετοχή στην αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα. Η πρωτοβουλία της αγκαλιάστηκε από φίλους, εθελοντές προπονητές και φορείς της πόλης.

Ο Α. Σ. ΑμεΑ Κότινος είναι επίσημο μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο. Λειτουργεί ανεξάρτητα τμήματα κολύμβησης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκοποβολής (σε συνεργασία με το Σκοπευτικό Όμιλο Αλεξ/πολης) και θεραπευτικής ιππασίας (σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο Αλεξ/πολης).

Από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, ο Κότινος έκανε αισθητή την παρουσία του όχι μόνο στα στενά όρια της πόλης και του Νομού, αλλά και σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις. Στο ενεργητικό της ομάδας ξεχωρίζουν: Η διοργάνωση της σκυταλοδρομίας τριάθλου που φέρνει συναγωνιστές στην ίδια ομάδα, αθλητές με ή χωρίς αναπηρία. Οι διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο στο άθλημα της κολύμβησης, με πλήθος πρώτων νικών και πανελλήνιων ρεκόρ, από πολλές αθλήτριες και αθλητές μας. οι πανελλήνιες νίκες στην επιτραπέζια αντισφαίριση και τον στίβο. Οι συμμετοχές στην σκοποβολή. Η εξαιρετική παρουσία των αθλητών των Special Olympics που προπονούνται με τον Σύλλογο. Η διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, με κυρίαρχο θέμα τον αθλητισμό για τα Άτομα με Αναπηρίες.

Ο Κότινος έχει ενεργητική παρουσία στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αναπηρίας και κοινωνικής ένταξης, ενώ οι αθλητές του συλλόγου με το μεράκι, τη δύναμη, την επιμονή, τις επιτυχίες αλλά και την κάθε τους προσπάθεια ανεξαρτήτως αποτελέσματος, κερδίζουν καθημερινά τον αγώνα της ισότιμης συμμετοχής και της ελπίδας.

kotinos_10years_Β

Main composition [HD 1920x1080]Ο «Κότινος» είναι Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Αλεξανδρούπολης, με μέλη από όλο το νομό Έβρου, όντας ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος που υπάρχει στο νομό για Άτομα με Αναπηρία. Πήρε το όνομά του από το μοναδικό έπαθλο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας: το στεφάνι αγριελιάς, σύμβολο ειρήνης, συμφιλίωσης, τιμής, αθλητικού πνεύματος και «ευ αγωνίζεσθαι». Γεννήθηκε το 2010, όταν η ιδρύτρια και πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Έλσα Ταχαή, έχοντας χάσει το πόδι της σε τροχαίο ατύχημα, αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να μπορούν οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας και με κάθε είδους αναπηρία, να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες πρόσβασης σε αθλητικούς χώρους, ένταξη στο θεσμοθετημένο αθλητισμό και ισότιμη συμμετοχή στην αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα. Η πρωτοβουλία της αγκαλιάστηκε από φίλους, εθελοντές προπονητές και φορείς της πόλης. Ο Α. Σ. ΑμεΑ Κότινος είναι επίσημο μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο. Λειτουργεί ανεξάρτητα τμήματα κολύμβησης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκοποβολής Περισσότερα...

ETIKETA KABEIROS PISO..cdr ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ_ Print πετροπουλου_Μ+logo square ENERGY VALUE ΜΑΙΜΟΣ Ρυμενίδης Κάρτα Pic Nic Μετόχι_2LOGO_COLOR