Ο εθελοντισμός στον αθλητισμό ΑΜΕΑ

28
Μαρ

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 για άλλη μία φορά ο Α.Σ ΑΜΕΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ» παραβρέθηκε καλεσμένος σε μία σημαντική ομιλία στο 1ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια του Project των μαθητών «Ο εθελοντισμός στον αθλητισμό των ΑΜΕΑ».

Ύστερα από τις πρώτες συναντήσεις της προέδρου Έλσας Ταχαή και της προπονήτριας Δάφνης Δεληγιάννη για το τι σημαίνει ο αθλητισμός στη ζωή των ΑΜΕΑ και με τη συμμετοχή στις διάφορες βιωματικές αθλητικές δραστηριότητες (βόλεϊ καθιστών, πινγκ-πονγκ καθιστών, τρέξιμο ατόμου με διαταραχές όρασης με τη βοήθεια συνοδού) των μαθητών που συμμετείχαν στο Project με τον καθηγητή τους κ.Νικήτα Παπαντελή, πραγματοποιήθηκε και η επίσημη παρουσίαση σε διάφορους φορείς της περιοχής μας.Οι μαθητές παρουσίασαν την εργασία τους με μεγάλο ενδιαφέρον και οι καλεσμένοι μίλησαν για τις προσωπικές τους εμπειρίες πάνω στον εθελοντισμό.

Ήταν μία ευχάριστη συνάντηση με ενδιαφέρον και ελπίζουμε να γίνουν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.  Ο σύλλογος μας είναι διατεθειμένος να ενημερώσει μαθητές και όσους χρειάζεται για τον αθλητισμό στη ζωή των ΑΜΕΑ.

Ευχαριστούμε το 1ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, καθώς και τους καθηγητές του, τον κ.Νικήτα Παπαντελή και τον κ.Κώστα Ματανά για την πρόσκληση, μα ακόμα πιο πολύ τα παιδιά για την άψογη συνεργασία και το ενδιαφέρον που είχαν μαζί μας.

Το δελτίο τύπου του 1ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης.

Βίντεο της εκδήλωσης από το thrakinet…

Φωτογραφίες…


Main composition [HD 1920x1080]Ο «Κότινος» είναι Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Αλεξανδρούπολης, με μέλη από όλο το νομό Έβρου, όντας ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος που υπάρχει στο νομό για Άτομα με Αναπηρία. Πήρε το όνομά του από το μοναδικό έπαθλο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας: το στεφάνι αγριελιάς, σύμβολο ειρήνης, συμφιλίωσης, τιμής, αθλητικού πνεύματος και «ευ αγωνίζεσθαι». Γεννήθηκε το 2010, όταν η ιδρύτρια και πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Έλσα Ταχαή, έχοντας χάσει το πόδι της σε τροχαίο ατύχημα, αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να μπορούν οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας και με κάθε είδους αναπηρία, να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες πρόσβασης σε αθλητικούς χώρους, ένταξη στο θεσμοθετημένο αθλητισμό και ισότιμη συμμετοχή στην αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα. Η πρωτοβουλία της αγκαλιάστηκε από φίλους, εθελοντές προπονητές και φορείς της πόλης. Ο Α. Σ. ΑμεΑ Κότινος είναι επίσημο μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο. Λειτουργεί ανεξάρτητα τμήματα κολύμβησης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκοποβολής Περισσότερα...

ETIKETA KABEIROS PISO..cdr ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ_ Print πετροπουλου_Μ+logo square ENERGY VALUE ΜΑΙΜΟΣ Ρυμενίδης Κάρτα Pic Nic Μετόχι_2