Σκοποβολή

Η Σκοποβολή είναι άθλημα ακριβείας και έκανε την εμφάνιση της για πρώτη φορά στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Arnhem, το 1980. Η σκοποβολή για τους αθλητές με αναπηρία έχει τους ίδιους κανονισμούς με την σκοποβολή των αρτιμελών με κάποιες αναγκαστικές διαφοροποιήσεις. Οι σκοπευτές αγωνίζονται με τουφέκι ή πιστόλι, τα οποία είναι ή αεροβόλα ή πυροβόλα ραβδωτά. Υπάρχουν αγωνίσματα 10μ. 25μ. και 50μ. Ανάλογα με τον τύπο όπλου και την απόσταση, χρησιμοποιούνται πέντε διαφορετικοί στόχοι. Οι στόχοι είναι ηλεκτρονικοί. Το άθλημα διέπεται από τους Κανονισμούς της Επιτροπής Σκοποβολής της IPC. Οι Κανονισμοί της Σκοποβολής διαφέρουν ανάλογα με τον αγώνα, την απόσταση, το είδος του στόχου, το όπλο, τη στάση του σκοπευτή κατά την βολή, τον αριθμό των βολών, και το χρόνο μέσα στον οποίο πρέπει να ρίξει τις βολές του. Οι διαγωνιζόμενοι κερδίζουν βαθμούς ανάλογα με την αξία των βολών τους. Κάθε αγώνας αποτελείται από ένα γύρο κατάταξης και έναν τελικό. Η βαθμολογία του τελικού γύρου προστίθεται στη βαθμολογία του γύρου κατάταξης. Ο στόχος των γύρων κατάταξης αποτελείται από 10 ομόκεντρους κύκλους με βαθμολογία από το 1 έως το 10. Ο κεντρικός κύκλος δίνει 10 βαθμούς και ο τελευταίος εξωτερικά 1. Στους  τελικούς αγώνες οι κύκλοι του στόχου διαιρούνται σε περισσότερους κύκλους και το 10,9 αποτελεί τον υψηλότερο βαθμό για  μια βολή.

Στην σκοποβολή μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές με ακρωτηριασμό, εγκεφαλική παράλυση, κακώσεις νωτιαίου μυελού, les autres. Το σύστημα αξιολόγησης στην σκοποβολή χωρίζεται σε δυο κύριες αγωνιστικές κατηγορίες:

  • SH1: Αθλητές στο Πιστόλι και το Τουφέκι που δεν χρειάζονται στήριγμα για το όπλο για να στοχεύσουν.
  • SH2: Αθλητές στο Τουφέκι οι οποίοι έχουν μετρήσιμη και /ή ορατή μόνιμη αναπηρία των άνω άκρων και δεν μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος του τουφεκιού και για αυτό το λόγο χρειάζονται στήριγμα για να στοχεύσουν.

 

Main composition [HD 1920x1080]Ο «Κότινος» είναι Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Αλεξανδρούπολης, με μέλη από όλο το νομό Έβρου, όντας ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος που υπάρχει στο νομό για Άτομα με Αναπηρία. Πήρε το όνομά του από το μοναδικό έπαθλο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας: το στεφάνι αγριελιάς, σύμβολο ειρήνης, συμφιλίωσης, τιμής, αθλητικού πνεύματος και «ευ αγωνίζεσθαι». Γεννήθηκε το 2010, όταν η ιδρύτρια και πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Έλσα Ταχαή, έχοντας χάσει το πόδι της σε τροχαίο ατύχημα, αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να μπορούν οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας και με κάθε είδους αναπηρία, να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες πρόσβασης σε αθλητικούς χώρους, ένταξη στο θεσμοθετημένο αθλητισμό και ισότιμη συμμετοχή στην αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα. Η πρωτοβουλία της αγκαλιάστηκε από φίλους, εθελοντές προπονητές και φορείς της πόλης. Ο Α. Σ. ΑμεΑ Κότινος είναι επίσημο μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο. Λειτουργεί ανεξάρτητα τμήματα κολύμβησης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκοποβολής Περισσότερα...

ETIKETA KABEIROS PISO..cdr ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ_ Print πετροπουλου_Μ+logo square ENERGY VALUE ΜΑΙΜΟΣ Ρυμενίδης Κάρτα Pic Nic Μετόχι_2LOGO_COLOR