Κότινος: Ανασκόπηση του 2012

04
Ιαν

Το 2012 για τον Α.Σ ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ» ξεκίνησε με την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας όπου όλοι οι αθλητές καθώς και το Δ.Σ παρευρέθησαν σε γνωστό καφέ της πόλης και πέρασαν ένα όμορφο απόγευμα.

Στην πορεία συνεχίστηκε ομαλά η χρονιά με τις προπονήσεις όλων των αθλητών μας στα τμήματα της κολύμβησης, του στίβου και της ιππασίας και έχοντας ως μοναδική συμμετοχή σε πανελλήνιους κολυμβητικούς αγώνες της Έλσας Ταχαή, πρώτα στη Νάουσα και τον Ιούνιο στην Αθήνα όπου πραγματοποίησε και 3 νέα πανελλήνια ρεκόρ!

Νωρίτερα λίγο πριν από τους πανελλήνιους είχαμε για 3η χρονιά τη Σκυταλοδρομία Τριάθλου για άτομα με και χωρίς αναπηρία.

Στα τέλη του Σεπτέμβρη έγινε η πρώτη συνάντηση γονέων και διοίκησης σε αίθουσα του ξενοδοχείου EGNATIA GRECOTEL όπου συζητήθηκαν θέματα για τη νέα αθλητική σεζόν στα αθλήματα της κολύμβησης, του στίβου,της ιππασίας και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Με την έναρξη των προπονήσεων σημαντική ήταν η μεταγραφή του Αλεξ/πολίτη Βαγγέλη Μανουηλίδη από τον Ηρόδικο Κομοτηνής στην ομάδα της πόλης του καθώς και την εισχώρηση νέων και μικρών αθλητών στην ομάδα μας. Τέλος, είχαμε την πρώτη συμμετοχή (και με μετάλλιο) της 10χρονης αθλήτριας μας Μαρία Κυριακίδου σε αγώνες κολύμβησης αρτημελών αθλητών που πραγματοποιήθηκαν στη Δράμα. Κάπως έτσι έκλεισε η χρονιά του 2012 για τον ΚΟΤΙΝΟ…


Main composition [HD 1920x1080]Ο «Κότινος» είναι Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Αλεξανδρούπολης, με μέλη από όλο το νομό Έβρου, όντας ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος που υπάρχει στο νομό για Άτομα με Αναπηρία. Πήρε το όνομά του από το μοναδικό έπαθλο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας: το στεφάνι αγριελιάς, σύμβολο ειρήνης, συμφιλίωσης, τιμής, αθλητικού πνεύματος και «ευ αγωνίζεσθαι». Γεννήθηκε το 2010, όταν η ιδρύτρια και πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Έλσα Ταχαή, έχοντας χάσει το πόδι της σε τροχαίο ατύχημα, αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να μπορούν οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας και με κάθε είδους αναπηρία, να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες πρόσβασης σε αθλητικούς χώρους, ένταξη στο θεσμοθετημένο αθλητισμό και ισότιμη συμμετοχή στην αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα. Η πρωτοβουλία της αγκαλιάστηκε από φίλους, εθελοντές προπονητές και φορείς της πόλης. Ο Α. Σ. ΑμεΑ Κότινος είναι επίσημο μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο. Λειτουργεί ανεξάρτητα τμήματα κολύμβησης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκοποβολής Περισσότερα...