Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

03
Δεκ

Τιμούμε και γιορτάζουμε σήμερα, όπως κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

Δεν αρκεί βέβαια, μόνο μια ημέρα προσοχής και ενδιαφέροντος, στα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία.

Οι άσχημες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά τα Άτομα με Αναπηρία και οι άνθρωποί που τα περιστοιχίζουν, παρουσιάζονται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, με πολλές προσμονές από τις υποσχέσεις, για ένα καλύτερο αύριο.

Ας μη γελιόμαστε. Αν και έχουν γίνει πολλά, προκειμένου τα άτομα με Αναπηρία, να καταλάβουν τη θέση που τους αρμόζει στην κοινωνία μας, εντούτοις, για να είμαστε ευχαριστημένοι, θα πρέπει να διανύσουμε ακόμα, πολύ μεγάλο δρόμο.

Ο Σύλλογός μας, πέρα από το κύριο έργο του, της προσφοράς ευκαιριών άθλησης στα ΑμεΑ, κάθε ηλικίας και φύλλου, πρωτοστατεί στους καθημερινούς αγώνες των Ατόμων με Αναπηρίες, με προτάσεις στους αρμόδιους φορείς και με συμμετοχή σε καινοφανείς πρωτοβουλίες, που έχουν στόχο την ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής, οικονομικής και αθλητικής ζωής.

Ο Α.Σ. ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ», πιστεύοντας ότι ο αθλητισμός αποτελεί το μέσο και την διέξοδο για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, προσκαλεί τα Άτομα με Αναπηρία να έρθουν κοντά μας, για να γιορτάζουμε μαζί, μέσω του Αθλητισμού, καθημερινά, την Παγκόσμια ημέρα μας.


Main composition [HD 1920x1080]Ο «Κότινος» είναι Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Αλεξανδρούπολης, με μέλη από όλο το νομό Έβρου, όντας ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος που υπάρχει στο νομό για Άτομα με Αναπηρία. Πήρε το όνομά του από το μοναδικό έπαθλο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας: το στεφάνι αγριελιάς, σύμβολο ειρήνης, συμφιλίωσης, τιμής, αθλητικού πνεύματος και «ευ αγωνίζεσθαι». Γεννήθηκε το 2010, όταν η ιδρύτρια και πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Έλσα Ταχαή, έχοντας χάσει το πόδι της σε τροχαίο ατύχημα, αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να μπορούν οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας και με κάθε είδους αναπηρία, να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες πρόσβασης σε αθλητικούς χώρους, ένταξη στο θεσμοθετημένο αθλητισμό και ισότιμη συμμετοχή στην αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα. Η πρωτοβουλία της αγκαλιάστηκε από φίλους, εθελοντές προπονητές και φορείς της πόλης. Ο Α. Σ. ΑμεΑ Κότινος είναι επίσημο μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο. Λειτουργεί ανεξάρτητα τμήματα κολύμβησης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκοποβολής Περισσότερα...