2οι ΔΙΕΘΝEIΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ AMEA “ΦΙΛΙΠΠΕΙΑ” 2023

21
Φεβ

Πολύ ελπιδοφόρα η πρώτη εμφάνιση της χρονιάς, που πραγματοποίησαν οι αθλήτριες και οι αθλητές του Α.Σ. ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ», στους 2ους Διεθνείς αγώνες κολύμβησης ΑμεΑ “ΦΙΛΙΠΠΕΙΑ” 2023, που έγιναν στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Φεβρουαρίου 2023, με Πανελλήνια & ατομικά ρεκόρ, όρια για τους Παγκόσμιους αγώνες το καλοκαίρι στο Μάντσεστερ και όριο για τους Παραολυμπιακούς στο ΠΑΡΙΣΙ 2024.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης S8 έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού σε αυτήν την διοργάνωση «έπιασε» τα όρια και επιβεβαίωσε την συμμετοχή του το καλοκαίρι στους Παγκόσμιους αγώνες του Μάντσεστερ, καθώς και ένα όριο για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο ΠΑΡΙΣΙ. Κολύμπησε σε τέσσερα αγωνίσματα (50 μ. & 100 μ. ελεύθερο, 200 μ. Μ.Α και 100 μ. πεταλούδα), καταλαμβάνοντας σε όλα την 1η θέση.

Ο Πανταζίδης Τηλέμαχος S9 ύστερα από μία μικρή  απουσία, επανήλθε με Νέα Πανελλήνια Ρεκόρ και 1η θέση στα 50 μ. πρόσθιο & 50 μ. ύπτιο και την κατάκτηση της 2ης θέσης στα 50 μ. ελεύθερο.

Η Κυριακίδου Μαρία S7 που δεν σταματά να παίρνει τις διακρίσεις του βάθρου και να κάνει Νέα Πανελλήνια Ρεκόρ στα 50 μ. ελεύθερο & στα 50 μ. ύπτιο, κατακτώντας επίσης την 1η θέση στα 100 μ. ύπτιο & στα 100 μ. ελεύθερο.

Ο Παπαδόπουλος  Νικόλαος S7 η μεγάλη έκπληξη, αν και συνηθισμένος με Πανελλήνια Ρεκόρ στον… στίβο, ήρθε η ώρα μετά από πολύ προσπάθεια χρόνων να κατακτά την 1η θέση με Πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μ. πρόσθιο της κατηγορίας του. Κατέκτησε μάλιστα την  1η θέση, μετά από μία «φοβερή» κούρσα για τον ίδιο, στα 100 μ. πρόσθιο. Πολύ σημαντική επίσης η 4η θέση στα 50 μ. ύπτιο με ατομικό ρεκόρ και η 7η θέση στα 50 μ. ελεύθερο.

Ο Ταλιαντζής Αθανάσιος S8 ξεκίνησε με 1η θέση και ατομικό ρεκόρ στα 50 μ. ύπτιο, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας πήρε την 1η θέση και έκανε Πανελλήνιο Ρεκόρ στα 100 μ. ύπτιο. Δίπλα στον Μιχαλεντζάκη κολύμπησε τα 100 μ. ελεύθερο και πήρε τη 2η θέση με Πανελλήνιο μάλιστα ρεκόρ στην ηλικιακή κατηγορία των 17-18 ετών.

Η Μουρατίδου Άννα S10  Πρωταγωνίστησε στην κατηγορία της αφού κατέλαβε την 1η θέση σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχε, πραγματοποώντας Πανελλήνια Ρεκόρ στα 100 μ. ελεύθερο & στα 50 μ. ελεύθερο, στην ηλικιακή κατηγορία των 12-15 ετών. Πραγματοποίησε επίσης ατομικό ρεκόρ, 50 μ ύπτιο.

Ο Λεργιός Αλέξανδρος S5 κοντά στους χρόνους και στους στόχους του, πήρε την 1η θέση στα 50 μ. & 100 μ. ελεύθερο και 50 μ. πεταλούδα.

Ο Θεολογίδης Ιωάννης S9 πραγματοποίησε  άλλη μία καλή εμφάνιση με ατομικά ρεκόρ στα 50 μ. πεταλούδα (1η θέση), στα 50 μ. ύπτιο (2η θέση), στα 100 μ. ελεύθερο & 100 μ. ύπτιο (3η θέση), ενώ στα 50 μ. ελεύθερο πήρε την 4η θέση.

Η Βουλβουκέλη Μιχαέλα στην πρώτη της εμφάνιση, αν και αγωνιστηκε εκτός συναγωνισμού στα 50 μ. ελεύθερο, ύπτιο και πρόσθιο έδειξε ότι είναι έτοιμη για να πρωταγωνιστήσει.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες και όλους.
Καλή συνέχεια για τους επόμενους στόχους που θέτουν στις αθλήτριες και στους αθλητές οι προπονητές τους Δάφνη Δεληγιάννη, Γιώτα Αθανασίου, Τάσος Καλιτσάρης, Κώστας Χατζηπέτρου και Κώστας Ντόμπρος.

Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους που πιστεύουν, αγαπούν, παρακολουθούν και στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο τις αθλήτριες και τους αθλητές μας, αλλά και το έργο των προπονητών και του Διοικητικού  Συμβούλιου του Α.Σ. ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ».


Main composition [HD 1920x1080]Ο «Κότινος» είναι Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Αλεξανδρούπολης, με μέλη από όλο το νομό Έβρου, όντας ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος που υπάρχει στο νομό για Άτομα με Αναπηρία. Πήρε το όνομά του από το μοναδικό έπαθλο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας: το στεφάνι αγριελιάς, σύμβολο ειρήνης, συμφιλίωσης, τιμής, αθλητικού πνεύματος και «ευ αγωνίζεσθαι». Γεννήθηκε το 2010, όταν η ιδρύτρια και πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Έλσα Ταχαή, έχοντας χάσει το πόδι της σε τροχαίο ατύχημα, αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να μπορούν οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας και με κάθε είδους αναπηρία, να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες πρόσβασης σε αθλητικούς χώρους, ένταξη στο θεσμοθετημένο αθλητισμό και ισότιμη συμμετοχή στην αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα. Η πρωτοβουλία της αγκαλιάστηκε από φίλους, εθελοντές προπονητές και φορείς της πόλης. Ο Α. Σ. ΑμεΑ Κότινος είναι επίσημο μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο. Λειτουργεί ανεξάρτητα τμήματα κολύμβησης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκοποβολής Περισσότερα...

ETIKETA KABEIROS PISO..cdr ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ_ Print πετροπουλου_Μ+logo square ENERGY VALUE ΜΑΙΜΟΣ Ρυμενίδης Κάρτα Pic Nic Μετόχι_2